FBI Conference ble startet i 2014 når Nina Hanssen overtok konferansen "Damefeber" som ble arrangert årlig under Oslo Innovation Week. Hanssen ønsket å gjøre den mer gründervennlig og ikke minst ønsket hun å skape en nettverksmøteplass for kvinnelige gründere. 

Det finnes mange konferanser for gründere, men ingen som har kun kvinner og kvinners behov som næringsdrivende og gründere som tema. Vi trenger rett og slett en møteplass hvor vi får inspirasjon, motivasjon og treffer hverandre. 

Det er tradisjon at konferansen har en mann på scenen. Den første mannen på scenen var Per Fuggeli. Årets mann er professor Arne Krokan. 

Møt årets FBI Team

22089453_1334684479987906_7104734936734885771_n.jpg
 
Screenshot 2017-10-17 21.52.37.png

Nina Hanssen f.1967, gründer, forfatter,foreleser, maratonløper og journalist. Bor med familien på Lørenskog.

Nina har gitt ut seks bøker om politikk, psykologi, pusteteknikker og løping. Boka "Flow i hverdagen-navigasjon mellom stress, kaos og kjedsomhet" som også er utgitt på dansk er pensum på mastergrad studiene i Positiv psykologi ved Aarhus universitet i Danmark.

Nina er en populær foredragsholder og er aktiv i International Positive Psychology Association. Hun har holdt over 100 foredrag om flow i Norge og holdt foredrag to ganger på verdenskongressen i PP i USA . I juni 2015 holdt hun foredrag på IPPAs verdenskongress i Orlando om flow og clicking. Driver eget firma under navnet Flowcom.

Daglig leder i Female Business Innovation, og styremedlem siden juli 2014.

 
Screenshot 2017-10-17 21.54.04.png

Lena Pettersen f.1971, gründer, markedsøkonom og medmenneske. Bor med familien i Skedsmo.

Lang fartstid i prosjektarbeid, markedsføring og ulike publiseringsplattformer. Både skandinavisk og internasjonalt. Tidligere engasjert i TINE SA og SPCA Norge. Bakgrunn fra hjelpemiddelbransjen, offentlig anbud og kvalitetssikring av dokumentasjon.

Startet Pet Grafisk design i 2008 og gjorde oppdrag for små firmaer, organisasjoner og mindre AS. September 2012 lanserte hun Webkurset for småbedrifter i Skandinavia. Jobber i dag som konsulent. Jobber deltid hos Høyskolen Kristiania. Har et brennende engasjement for dyrevelferd, miljøet, naturen og mennesket.

Sept. 2015 : Styremedlem i Female Business Innovation Conference. FBI teamets markedsansvarlig.

 
Screenshot 2017-10-17 21.55.35.png

Margrethe Otto Skar f.1972, en erfaren gründer. Bor med familien på Snarøya.

Lang fartstid i jobb med innovasjon, kapital og gründere. Margrethe satt selv mange år i aktørgruppen for Oslo Innovation Week, og var i 2008 prosjektleder for hele uken. Hun har vært vært med helt fra starten i 2007. Utdannet innen økonomi og markedsføring fra Norges Markedshøyskole og har hatt flere jobber innen prosjektledelse, administrasjon og ledelse av mindre bedrifter. Hun elsker å jobbe med økonomi og tall. I dag driver hun firmaet 'Ditt Motto' og liker å hjelpe mennesker og bedrifter med å få Kontroll på økonomien gjennom Online kurs.

Sept. 2015 : Styremedlem i Female Business Innovation Conference.

FBI teamets administrasjon og økonomiansvarlig, post@fbiconference.no

 
Screenshot 2017-10-17 21.57.07.png

Gunn Ovesen f.1954, tidligere adm.dir. i Innovasjon Norge 1. januar 2004 - 1 januar 2014.

Innovasjon Norge ble opprettet for å stimulere til nyskaping i næringslivet og er Næringsdepartementets viktigste redskap for en aktiv næringspolitikk.

Tidligere lederjobber i SND (Statens nærings- og distriktsutviklingsfond), Norsk brannvernforening, Storebrand, Vesta og Sør-Troms Elforsyning AS. Ovesen er utdannet sivilingenør i anleggsteknikk.

Opptatt av like rettigheter/muligheter for alle siden hun startet aksjon for å få flere jenter på NTH i 1974

Sept. 2015 : Styreleder i Female Business Innovation Conference.

 
22643347_10154788363541782_959545409_o.jpg

Vigdis Jordal ( f.1960) Foredragsholder, konferansier og lyriker.

Vigdis Jordal er årets konferansier. Vigdis binder innledere og publikum sammen med sin særpregne tilstedeværelse og poetiske formidlingsevne, noe som skaper en ekstra dimensjon på konferansen. «People first» er hennes varemerke både på og utenfor scenen. I tillegg til å ha et levende engasjement, både lokalt og globalt, er hun maratonløper, livsnyter og «ekte globetrotter.»

Vigdis er fra Voss, bor i Bærum og har bakgrunn som farmasøyt og markedssjef med erfaring fra sykehusapotek i Israel og jobb i farmasøytisk industri i USA. Hun er også FBI’s videoreporter. Vigdis driver eget firma under navnet Hjertebank >>

Twitter : @VJordal

 
Screenshot 2017-10-17 22.02.00.png

Merethe Baustad Ranum, f. 1966, jurist/advokat, tidligere kommunalråd for Høyre, skribent

Merethe er utdannet jurist fra Det juridiske fakultet i Oslo og har hatt en lang karriere innen justissektoren, blant annet mange år som politiadvokat og leder av Fylkesnemnda for barnevernsaker. Merethe har også en eksamen i engelsk fra Cambridge College of Arts and Technology og har skrevet det norske bidraget til boken Time management of justice systems: a Northern Europe study.

Merethe var i to perioder folkevalgt politiker på heltid og arbeidet som kommunalråd for Høyre i Trondheim. Hun arbeider i dag som seniorrådgiver i Domstoladministrasjonen, hvor hun blant annet særlig arbeider med rettsområdet "Barn i domstolene", samt rettspolitisk arbeid.  Merethe er engasjert i styrer innen ulike sektorer, holder en del foredrag og er fast gjesteskribent i Adresseavisen. Privat er Merethe opptatt av musikk, bildende kunst og friluftsliv. Merethe har to døtre og bor i Trondheim.

 
Screenshot 2017-10-17 22.03.21.png

Laverne Wyatt f.1980, mangfoldsentreprenør, designer, foredragsholder og digital markedsfører fra Sør-Afrika. Bor i Halden og Oslo.

Laverne har bakgrunn innen design, markedsføring og kreativitet, og har jobbet med dette i Sør-Afrika, Malta, Sverige og Norge de siste 20 årene. Laverne er lidenskapelig opptatt av å gjøre kreativitet og designtenkning mer inkluderende for alle. Med sin mangfoldige erfaringsbakgrunn har hun spesialisert seg i å hjelpe organisasjoner og bedrifter i å kommunisere til målgrupper som i mange tilfeller er underrepresenterte i den norske offentligheten – deriblant kunstnere og gründere med ulike etniske bakgrunner, unge familier og eldre mennesker.

Gjennom selskapet In Living Colour utviklet hun våren 2017 en guide for utenlandske musikere i Norge kalt Music Marketing Method på oppdrag for Global Oslo Music og NOPA. Hun har flere prosjekter fokusert på deling av design kompetansen sin, og driver workshops rundt Norge som hjelper folk å få bedre kontroll av sine egne digitale identitet.

 
Screenshot 2017-10-17 22.04.42.png

Victoria Schiøtz født 1967.

Gründer, bedriftsrådgiver, konsulent, foredragsholder, fasilitator og brenner for internasjonal kommunikasjon og likestilling. Bor på Kolbotn med familien.

 
Screenshot 2017-10-17 22.05.35.png

Homa Hasan,  f.1970, grunder, project developer, genetic counsellor, medical ethicist, left handed and reluctant rock climber from London. Lives in multicultural Gamlebyen.

Homa has over 20 years’ experience in research, policy writing, donor reporting and presenting at conferences, seminars and leading workshops. She currently facilitates UN training packages as part of her role at the UN migration Agency – IOM. Her main role is project development using ‘out of box’ thinking.  Homa creates projects to empower women and girl and other vulnerable groups. She works with diversity inclusion, integration and empowerment.

In her spare time she is owned by her miniature bull terrier, Ned (Stark).